Mijn verhaal

In beweging

Ik ben Cynthia, begin 40. Getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. In mijn vrije tijd ga ik het liefst naar buiten. Ik wandel en fiets veel en ik doe aan hardlopen. Beweging is waar ik van hou, het liefst actief in de buitenlucht. Maar ik hou ook van beweging tussen mensen. Ik geloof dat we gemaakt zijn om ons met elkaar te verbinden. We willen allemaal graag in verbinding staan met anderen. Maar dat is niet altijd makkelijk. Dan ontstaan er moeilijkheden, dan lopen we vast. Deze patronen ontdekken, begrijpen en van daaruit kunnen veranderen, dat is het mooiste van mijn werk.

Geraakt

We nemen allemaal altijd onze eigen ervaringen mee. Mooie, en soms dragen we (onbewust) minder mooie ervaringen met ons mee. We kunnen zomaar ineens geraakt worden in een gesprek. En soms zijn we zo geraakt dat we vanuit die geraaktheid reageren. Ook al heeft een ander dat helemaal niet bedoelt, voor je het weet beland je in een eindeloze discussie of een ruzie. Je weet niet eens meer waar het ook al weer begon. En wat de ander zegt dat hoor je maar half. Ik heb door de jaren heen geleerd om daar mee om te gaan. Natuurlijk word ook ik nog steeds geraakt, gelukkig maar en ook ik schiet nog wel eens in een conflict. Maar het mooie vind ik wel dat ik veel bewuster ben. En dan vooral bewuster van mezelf. Als je meer bewust bent van jezelf, dan heb je grip op jezelf en van daaruit kun je kiezen hoe je reageert.

Mijn eigen conflict

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van conflicten. Ik heb zeer spijtig, 10 jaar lang een conflict gehad met mij broer. Het was zo ineens ontstaan en het leek niet op te lossen. Al die jaren had ik voor mijn gevoel mijn best gedaan. Geprobeerd te bellen, weer eens een kaartje, maar het lukte mij niet om dit weer om te draaien. Mijn beeld werd steeds duidelijker, hij wilde dit niet. Hij was dwars. Hij zag mij als de verkeerde. Hij, hij, hij. Nu kan ik het zien. Ik was vooral bezig met hem. Zijn stappen. Toen had ik het
niet door.

Totdat ik in aanraking kwam met transformatieve mediation en conflictoplossing. Ik ging aan de slag met dit conflict. Ik ging kijken vanuit mijzelf. Langzaamaan vielen de kwartjes. Ik ontdekte wat er gebeurde in het conflict. Ik ontdekte mijn eigen pijn. Ik zat in een cirkel, ik bevestigde steeds mijn eigen kijk. Mijn ogen zijn open gegaan. Ik had net zo zeer een aandeel in het conflict. Hier ontstond een `oeps moment`, dit had ik nooit gezien en niemand had het verteld, vriendinnen, mijn man, ze steunden me allemaal (zijn
vrienden zijn partner hem waarschijnlijk ook) Toen ik zag wat mijn aandeel was, heb ik hem opgebeld en heb ik hem open en eerlijk kunnen laten weten dat het mij speet. Ik heb de verantwoordelijkheid genomen voor mijn aandeel. Als iemand mij van tevoren had gezegd dat ik zelf ook een aandeel had, dan had ik gezegd `ja vast`. Inmiddels weet ik beter. In een situatie waar 2 mensen problemen hebben met elkaar, zijn er ook 2 mensen die steeds weer geraakt worden door elkaar.
Hoe fijn is dat als je dat voor jezelf op kunt lossen. Het resultaat? Mijn broer en ik zijn samen ergens gaan eten. We hebben met elkaar een goed gesprek gehad en inmiddels hebben we weer goed contact met elkaar. Wat heerlijk om weer een vrij contact te ervaren. Niks zit meer in de weg. Het is echt opgelost. Wil jij dat ook? Het kan! Ik geloof er in dat we in staat zijn om onze conflicten op te lossen, tenminste als je dat wilt. Mijn motto is dan ook: wil jij het anders, dan kan het anders.

Neem vrijblijvend contact met mij op

2 + 9 =