TRANSFORMATIEVE COACHING

Transformatieve coaching

In 2020 heb ik de opleiding Transformatieve mediation en transformatieve coaching afgerond.
Deze opleiding is voor mij een waardevolle aanvulling op andere opleidingen die ik heb gedaan.

Bij transformatieve mediation kijk je anders naar conflicten. Je kijkt vooral naar je eigen aandeel en je eigen emoties. Het mooie van transformatieve mediation en coaching is dat je de ander niet altijd nodig hebt. Je kunt een conflict ook alleen oplossen. Als jij weet wat jouw aandeel is en je daar de verantwoordelijkheid voor wilt nemen.

Dan maak je de weg vrij.


Het proces van transformatie is bijzonder vaak zijn er maar enkele gesprekken nodig. De angel wordt uit het conflict gehaald. Wanneer dat is gebeurd, dan is er weer veel meer mogelijk.


Ik heb de opleiding gevolgd bij Chiquita Welmerink

WEL-COM Opleidingsinstituut voor Transformatieve Conflictoplossing, Mediation &
LifeCoaching.

Voor wie?

Is een traject samen met je ex nog een stap te ver? Zit je nog vol boosheid, verdriet en angst? Dan kun je ook eerst alleen aan de slag.
Ik geloof dat je zelf de stap kunt zetten om iets te doen aan je situatie. Neem zelf de leiding en laat je niet leiden door de stappen die een ander zet.

Het zorgt er voor dat je zelf weer grip krijgt op je situatie. Je ervaart daardoor minder stress. En je durft weer te kijken naar een positieve toekomst.

Emoties de baas

Zo snel mogelijk na een echtscheiding, kan veel ellende te voorkomen. Door alle stress, onzekerheid en het verdriet schieten emoties alle kanten op. Het voelt soms verwarrend en tegenstrijdig. Je raakt daardoor het overzicht kwijt en voor je het weet zit je verstrikt in een negatief communicatiepatroon.

Gesprekken ontaarden in verwijten en je staat lijnrecht tegenover elkaar. De ander voelt als een vreemde voor je. Je bent totaal machteloos en hebt geen idee meer hoe je hier ooit nog uitkomt. Hier kun je mee aan de slag gaan, door nu een stap te zetten.
Boosheid, (angst) en frustratie zijn secundaire emoties, door dit te uiten wordt vermeden wat er werkelijk aan de hand is. Wanneer je kunt begrijpen waar je boosheid en frustratie vandaan komen dan ervaar je ook dat je dit kunt sturen.

Wat gaan we doen?

Eerst een pas op de plaats. Wat je nodig hebt is rust. Waar sta je nu en waar wil je heen.
Dan gaan we aan de slag met de emoties, welke emoties staan er nu voorop?
Verdriet, angst of boosheid? Waar komt het vandaan, wat kun je ermee?
Waardoor word je getriggert. Welke gedachten heb je, welke zijn positief en welke zitten in de weg?

 

Je leert allereerst jezelf meer begrijpen. Als je jezelf meer begrijpt, zul je leren dat je jezelf ook meer kunt sturen.

 

Ik zie je graag, bel of mail me voor een afspraak.