Voor wie is het SCHIP traject?

Hebben jullie een relatie, maar loopt het niet helemaal lekker meer. Nemen de twijfels toe? Of voor een ieder die op het punt staat te gaan scheiden, net gescheiden is, al wat langer gescheiden is. Of het gevoel heeft in een uitzichtloze strijd te zijn beland, bieden wij een SCHIP-traject aan.

Waarom gaan voor de SCHIP-aanpak?

De SCHIP-aanpak ziet een scheiding als een rouwproces. Bij een echtscheiding waar sprake is van een uitzichtloze strijd, daar staan de conflicten vaak voorop. Het verlies is niet in beeld. Terwijl een echtscheiding wel degelijk een verlies is. Het verlies van een partner, maar ook (gedeeltelijk) de kinderen.

Verlies in vertrouwen, financiële zekerheid, sociale omgeving, huis etc. De verliezen die iemand heeft, worden vaak alleen beleefd. Er wordt voorbijgegaan aan wat stellen gezamenlijk hebben verloren.

Bij de SCHIP-aanpak krijg je meer inzicht in de verliezen die er zijn na een echtscheiding en meer inzicht in hoe de verliezen worden beleefd. Zoals jij de scheiding beleeft, zo hoeft je ex-partner dat niet te beleven. Meer inzicht in elkaars beleving, zorgt voor meer begrip over en weer.

De kracht van de SCHIP- aanpak

Het doel is dat je met ex-echtparen als het ware de relatie reconstrueert. Waar je binnen je relatie al tegenaan liep, wordt na een echtscheiding, als er sprake is van slecht communicatie, uitvergroot. De communicatie in het hier en nu kan erg verbeteren door terug te gaan naar hoe het ooit begon.

Door na te gaan waar je elkaar kwijt bent geraakt, waar je eigen en de ander zijn aandeel ligt. Door weer in gesprek te komen en elkaar te horen, kun je gezamenlijk afsluiten en weer alleen samen verder.

Hoe moeilijk het ook zal zijn om dit traject met elkaar aan te gaan, het kan de stap zijn die jullie nodig hebben om weer verder te gaan in het gezamenlijk ouderschap.

De 5 Fasen van het SCHIP traject

Samenkomen

Het belang in deze fase is samen stilstaan bij de betekenis die de relatie ooit voor ex- partners had.

Conflict en verliesverheldering

Grip krijgen op de dynamiek tussen conflict en verlies, zodat ex-partners elkaar beter begrijpen.

Helpend horen

Elkaar horen in de impact van de verloren relatie middels het HART model. Daardoor wordt duidelijk wat de beschadigingen zijn die beiden hebben opgelopen.

Integratie

Inzicht in het individuele rouwproces. Ex partners verschillen in rouwreacties en kunnen in een verschillende fase zitten.

Partnerschap

Ex partners sluiten relatie af en trekken gezamenlijk op als partners.

 

Neem vrijblijvend contact met mij op

14 + 12 =