Ik help jou echt verder bij dit lastige proces.

Bij ingewikkelde echtscheidingen

Ingewikkelde echtscheiding?

Ik werk met ouders in een echtscheiding. Een echtscheiding is een ingewikkelde periode in het leven van ouders en kinderen. Je bent druk met het regelen van praktische zaken en kunt te maken krijgen met tegenstrijdige gevoelens en gedachten.

In deze hectische tijd gaat de ontwikkeling van kinderen door en is het heel belangrijk daar goed bij stil te staan. Hoe ga je het ouderschap verder vorm geven. Waar je als ouderpaar elkaar kon aanvullen, merk je na een scheiding vaak hoe groot de verschillen zijn.

Hierover in gesprek gaan met elkaar is helpend voor jezelf en de kinderen. “Alleen samen opvoeden”

Emoties en conflicten

Als de emoties heel hoog oplopen en de conflicten niet meer te stoppen zijn, dan is er iets anders nodig. Dan is het goed om te kijken met elkaar wat er nog meer speelt.

Door mijn ervaring met het werken met ouders in een echtscheiding weet ik dat conflicten onophoudelijk door kunnen gaan. Je valt van de ene verbazing in de andere. Je begrijpt je ex totaal niet meer en hij/ zij jou ook niet meer. Wat is er gebeurd? Na een echtscheiding gebeurt er veel. Van samen naar alleen, soms omdat je dat zelf wilde, soms omdat de ander dat wilde. Je bent enorm veel kwijtgeraakt.

Je bent ook elkaar kwijtgeraakt. Je kunt nog minder met elkaar delen of wilt dat helemaal niet meer. Juist doordat je elkaar niet meer ontmoet, raak je vervreemd van elkaar.

Mijn visie

Hoe lastig het soms ook is, dit kun je alleen samen oplossen. Ik zie dat het enorm kan helpen als ouders elkaar wel weer ontmoeten. Ook zie ik de patronen die ontstaan en de overeenkomsten tussen verschillende stellen. Veel ex-echtparen doorlopen hetzelfde pad. De pijn, de moeite de frustratie. Het elkaar niet meer begrijpen.

Mijn visie is dat de verantwoordelijkheid in een echtscheiding te allen tijde bij ouders blijft liggen. Ouders hebben de sleutel in handen om de situatie voor zichzelf en de kinderen te verbeteren. Dat is niet makkelijk, soms komt er pijn naar boven, soms zit je verstrikt in oude patronen. Als je je durft open te stellen en het anders wilt, dan weet ik zeker dat het beter zal gaan.

De SCHIP aanpak

Toen ik in aanraking kwam met de SCHIP-aanpak, dacht ik meteen daar wil ik mee aan de slag. Dat kan voor mensen een antwoord zijn op hun echtscheidingsprobleem. Vanuit de SCHIP-aanpak wordt echtscheiding gezien als een rouwproces.

Doordat er bij een scheiding veel verliezen zijn. Verlies van je partner, (gedeeltelijk) verlies van je kinderen, financiële verliezen etc. Naast de verliezen zijn er ook conflicten. Deze lopen door elkaar heen, tijdens het SCHIP- traject worden deze uit elkaar gehaald. Welke conflicten spelen er, welke verliezen zijn er?

In maart 2017 ben ik gecertificeerd SCHIP-behandelaar geworden. Ik heb de training gevolgd bij Tineke Rodenburg en Leoniek van der Maarel. In maart 2019 heb ik de Expert training van SCHIP gedaan. Vanaf nu ben ik Expert SCHIP behandelaar.

Ik bied het SCHIP traject aan in Harderwijk, Ermelo en omgeving. Wil je graag meer informatie, schroom niet en neem gerust contact op.

Meer informatie op: www.schipaanpak.nl

Transformatieve mediation en transformatieve coaching

In 2020 heb ik de opleiding Transformatieve mediation en transformatieve coaching afgerond.
Deze opleiding is voor mij een waardevolle aanvulling op andere opleidingen die ik heb gedaan.

Bij transformatieve mediation kijk je anders naar conflicten. Je kijkt vooral naar je eigen aandeel en je

eigen emoties. Het mooie van transformatieve mediation en coaching is dat je de ander niet altijd nodig
hebt. Je kunt een conflict ook alleen oplossen. Als jij weet wat jouw aandeel is en je daar de verantwoordelijkheid voor wilt nemen. Dan maak je de weg vrij.

Het proces van transformatie is bijzonder vaak zijn er maar enkele gesprekken nodig. De angel wordt uit
het conflict gehaald. Wanneer dat is gebeurd, dan is er weer veel meer mogelijk.

Ik heb de opleiding gevolgd bij Chiquita Welmerink

WEL-COM Opleidingsinstituut voor Transformatieve Conflictoplossing, Mediation &
LifeCoaching.

Kinderen uit de Knel trainer

Ik heb de training Kinderen uit de Knel gevolgd. Dit is een interventie voor ouders en kinderen die te maken hebben met een complexe echtscheidingssituatie (De KUK cursus)

Dit is een groepsgerichte interventie waarbij 6 ex-echtparen een traject doorlopen met een parallel traject voor de kinderen.

Tijdens de opleiding is aandacht geweest voor de theoretische achtergrondkennis over de complexiteit en dynamiek van vechtscheidingen. Daarnaast zijn ook de verschillende thema’s van zowel de oudergroep als de kindergroep en de volgorde daarvan tijdens de opleiding aangereikt.

Hierbij meer inzichten en handvatten aangereikt gekregen die helpen bij de aanpak en behandeling van families die verstrikt zijn geraakt in zeer complexe scheidingsproblemen. Ik ben ook beschikbaar als KUK trainer!

Neem vrijblijvend contact met mij op

5 + 10 =