Wil je meer weten? Plan dan online een afspraak in. Ik bel je op de door jouw aangeven datum en tijd.

 Ik help jou echt verder bij dit lastige proces.

Bij ingewikkelde echtscheidingen

Ingewikkelde echtscheiding?

Ik werk veel met mensen in een echtscheiding. Een echtscheiding is een ingewikkelde periode in het leven van mensen en zeker voor ouders en hun kinderen. Je bent druk met het regelen van praktische zaken en kunt te maken krijgen met tegenstrijdige gevoelens en gedachten. Daarom is het zo belangrijk om zorgvuldig te scheiden. Neem de tijd om samen de relatie af te ronden, uit te spreken wat er nog ligt. Zodat jullie op een goede manier uit elkaar gaan. Een echtscheiding is een ingewikkelde periode in een leven. Door op de juiste wijze aandacht hier aan te besteden, voorkom je dat je in een eindeloze strijd beland. Een echtscheiding en er zijn kinderen? Niet loslaten, maar opnieuw verbinden. Van liefdespartners naar partners in het ouderschap.

Al langer uit elkaar en veel conflicten? Ook dan is de SCHIP aanpak effectief. Kom weer samen in gesprek en rond alsnog de scheiding goed met elkaar af. Hiermee ontstaat er ruimte. Je kunt beter in gesprek met elkaar. En in je nieuwe relatie heb je geen last van oude conflicten.

 

Mijn advies: Sta je op het punt om te gaan scheiden? Eerst de emoties, dan de regelzaken.

Emoties en conflicten

Als de emoties heel hoog oplopen en de conflicten niet meer te stoppen zijn, dan is er iets anders nodig. Dan is het goed om te kijken met elkaar wat er nog meer speelt.

Door mijn ervaring met het werken met mensen in een echtscheiding weet ik dat conflicten onophoudelijk door kunnen gaan. Je valt van de ene verbazing in de andere. Je begrijpt je ex totaal niet meer en hij/ zij jou ook niet meer. Wat is er gebeurd? Na een echtscheiding gebeurt er veel. Van samen naar alleen, soms omdat je dat zelf wilde, soms omdat de ander dat wilde. Je bent enorm veel kwijtgeraakt.

Je bent ook elkaar kwijtgeraakt. Je kunt nog minder met elkaar delen of wilt dat helemaal niet meer. Juist doordat je elkaar niet meer ontmoet, raak je vervreemd van elkaar.

Mijn visie

Hoe lastig het soms ook is, dit kun je alleen samen oplossen. Ik zie dat het enorm kan helpen als mensen elkaar wel weer ontmoeten. Ook zie ik de patronen die ontstaan en de overeenkomsten tussen verschillende stellen. Veel ex-echtparen doorlopen hetzelfde pad. De pijn, de moeite de frustratie. Het elkaar niet meer begrijpen.

Mijn visie is dat de verantwoordelijkheid in een echtscheiding te allen tijde bij de ouders blijft liggen. Ouders hebben de sleutel in handen om de situatie voor zichzelf en de kinderen te verbeteren. Dat is niet makkelijk, soms komt er pijn naar boven, soms zit je verstrikt in oude patronen. Als je je durft open te stellen en het anders wilt, dan weet ik zeker dat het beter zal gaan.

De SCHIP aanpak

Toen ik in aanraking kwam met de SCHIP-aanpak, dacht ik meteen daar wil ik mee aan de slag. Dat kan voor mensen een antwoord zijn op hun echtscheidingsprobleem. Vanuit de SCHIP-aanpak wordt echtscheiding gezien als een rouwproces.

Doordat er bij een scheiding veel verliezen zijn. Verlies van je partner, (gedeeltelijk) verlies van je kinderen, financiële verliezen etc. Naast de verliezen zijn er ook conflicten. Deze lopen door elkaar heen, tijdens het SCHIP- traject worden deze uit elkaar gehaald. Welke conflicten spelen er, welke verliezen zijn er?

In maart 2017 ben ik gecertificeerd SCHIP-behandelaar geworden. Ik heb de training gevolgd bij Tineke Rodenburg en Leoniek van der Maarel. In maart 2019 heb ik de Expert training van SCHIP gedaan. Vanaf nu ben ik Expert SCHIP behandelaar.

Ik bied het SCHIP traject aan in Harderwijk, Ermelo en omgeving. Wil je graag meer informatie, schroom niet en neem gerust contact op.

Meer informatie op: www.schipaanpak.nl

Transformatieve mediation en transformatieve coaching

In 2020 heb ik de opleiding Transformatieve mediation en transformatieve coaching afgerond.
Deze opleiding is voor mij een waardevolle aanvulling op andere opleidingen die ik heb gedaan.

Bij transformatieve mediation kijk je anders naar conflicten. Je kijkt vooral naar je eigen aandeel en je

eigen emoties. Het mooie van transformatieve mediation en coaching is dat je de ander niet altijd nodig
hebt. Je kunt een conflict ook alleen oplossen. Als jij weet wat jouw aandeel is en je daar de verantwoordelijkheid voor wilt nemen. Dan maak je de weg vrij.

Het proces van transformatie is bijzonder vaak zijn er maar enkele gesprekken nodig. De angel wordt uit
het conflict gehaald. Wanneer dat is gebeurd, dan is er weer veel meer mogelijk.

Ik heb de opleiding gevolgd bij Chiquita Welmerink

WEL-COM Opleidingsinstituut voor Transformatieve Conflictoplossing, Mediation &
LifeCoaching.

Kinderen uit de Knel trainer

Ik heb de training Kinderen uit de Knel gevolgd. Dit is een interventie voor ouders en kinderen die te maken hebben met een complexe echtscheidingssituatie (De KUK cursus)

Dit is een groepsgerichte interventie waarbij 6 ex-echtparen een traject doorlopen met een parallel traject voor de kinderen.

Tijdens de opleiding is aandacht geweest voor de theoretische achtergrondkennis over de complexiteit en dynamiek van vechtscheidingen. Daarnaast zijn ook de verschillende thema’s van zowel de oudergroep als de kindergroep en de volgorde daarvan tijdens de opleiding aangereikt.

Hierbij meer inzichten en handvatten aangereikt gekregen die helpen bij de aanpak en behandeling van families die verstrikt zijn geraakt in zeer complexe scheidingsproblemen. Ik ben ook beschikbaar als KUK trainer!

Neem vrijblijvend contact met mij op

4 + 5 =