Mediation 

Als mediation eerder niet is gelukt…..Als de stap naar een advocaat is gezet….Als je het gevoel hebt dat je er samen echt niet meer uitkomt, dan is het tijd voor een andere stap.

Als elk gesprek uitloopt op conflicten, als er verwijten zijn en er alleen maar boosheid is. Als het vertrouwen weg is en je het gevoel hebt dat de ander je alleen maar dwars probeert te liggen, dan is de angel er nog niet uit en is het tijd om met elkaar te ontdekken waar dat vandaan komt.

Ik geloof er in dat wanneer we op de juiste wijze naast mensen gaan staan, ze wel beter uit een scheiding kunnen komen.
Na een echtscheiding is er sprake van veel verdriet en (oude) emoties spelen mee. Er ontstaat verwarring en onbegrip. Je neemt afscheid van elkaar en je moet ook weer verder met elkaar. Dat is ontzettend ingewikkeld. Er ontstaat veel onzekerheid, misschien over jezelf, maar ook over de ander en de toekomst. Maar soms is er ook opluchting. Door aandacht te hebben voor al deze emoties, krijgen mensen zichzelf beter onder controle.

Mijn ervaring is dat wanneer elk gesprek uitloopt op verwijten en ruzie er meer aan de hand is. De angel is dan niet uit het conflict, zolang deze er niet uit is, zal elk volgend gesprek weer niet leiden tot het gewenste resultaat. Uiteindelijk zijn er dan alleen verliezers.

Het vraagt best wat van jezelf, maar als je open en eerlijk durft te zijn naar jezelf en als het lukt ook naar de ander, dan is er veel te bereiken.

Er is veel te bereiken voor jezelf en de kinderen. Als ex -partners kun je dan weer verder met het gezamenlijk ouderschap.

Wat ik voor jullie kan betekenen:

        Een traject volgens de schip -aanpak. We gaan met elkaar terug naar hoe het ooit begon. We kijken waar jullie elkaar zijn kwijt geraakt. Wat jullie hebben verloren in jezelf en de relatie. Van daaruit gaan we kijken hoe we dat af kunnen sluiten en weer verder kunnen met meer vertrouwen in elkaar. Zodat jullie het ouderschap weer samen vorm kunnen geven. Zie verder Schip -aanpak.

          Samen een ouderschapsplan maken of een herziening van het ouderschapsplan maken. Het komen tot gezamenlijke afspraken met betrekking tot de kinderen. We kijken met elkaar vanuit de ontwikkeling van de kinderen en de rol die jullie als ouders hebben.

.Bel of mail me gerust voor een kennismakingsafspraak.