Niet helemaal lekker

Een jonge vrouw kwam bij mij. Zij had een algemeen gevoel dat het niet helemaal lekker liep, conflicten met man en kinderen een moe gevoel en een gevoel van is dit het nou?

Ze had het gevoel dat ze geen grip had, alles overkwam haar, stond altijd voor iedereen klaar, maar wanneer was zij nou aan de beurt.

Het kwartje valt

We gingen met elkaar aan de slag. Aan de hand van haar levensverhaal waarin voor haar 5 belangrijke momenten beschreven werden, werd er een patroon zichtbaar. Een patroon wat zich in elke situatie weer voordeed en waarin ze steeds bevestigd werd. Het gevoel “ik ben kennelijk niet belangrijk”. We zoomden in op deze situaties.
Eerst was er een enorm verdriet en ook boosheid, vele emoties kregen de ruimte en werden geuit.

Toen kwam er een inzicht en de eerste kwartjes vielen.
Ze ontdekte dat ze zelf een aandeel had in de patronen die speelden, waar ze altijd dacht dat zij het slachtoffer was van de situaties, merkte ze nu dat het kwam door de manier waarop ze keek. Ze zag in dat ze veel meer grip heeft dan ze denkt, er ontstond rust. Ze kon weer de leiding nemen in plaats van lijdzaam toekijken.

Excuses

Er speelde op de achtergrond nog een conflict met een broer. Jarenlang was er geen contact, alles had ze al geprobeerd. De hoop was opgegeven, want hij wilde niks. Tijdens een sessie kwam dit verhaal aan de orde. We zoomden in op dit conflict.

Hetzelfde patroon was ook hier zichtbaar. Ze heeft het onder de loep genomen en kwam tot de conclusie dat ze zelf ook een aandeel had om dit conflict in stand te houden. Het was de pijnlijke waarheid, die erg confronterend was.

Wat ze daarna deed was moedig. Ze nam de verantwoordelijkheid en kon haar excuses aanbieden voor haar aandeel in het conflict. En tot haar verbazing, reageerde haar broer positief er ontstond een mooi gesprek er was een opening.

Heel bijzonder, maar het werkte, omdat zij het wilde en de stap durfde te zetten!

Transformatieve coaching en mediation

Een andere kijk op conflicten.
Meer zicht op de patronen, geeft inzicht in je zelf, daarmee krijg je grip op jezelf en dus op je gedrag.