Wil je meer weten? Plan dan online een afspraak in. Ik bel je op de door jouw aangeven datum en tijd.

ALLEEN SAMEN OPVOEDEN

Voor wie?

Alleen samen opvoeden is bedoeld voor ouders na een echtscheiding. Om na een echtscheiding het ouderschap goed vorm te geven, is het belangrijk om hier gesprekken met elkaar over te voeren. Een echtscheiding vraagt veel van jezelf en van de kinderen.

Een veranderde situatie

De hele situatie is anders. De kinderen wonen in 2 huizen en gaan van de ene partner naar de andere. Soms verloopt de communicatie wat stroef. Je loopt aan tegen de verschillen die jullie hebben. De moeite die de kinderen hebben met de veranderingen. Dan is het tijd om daar met elkaar over in gesprek te gaan. Soms is het lastig om elkaar hierin te vinden, een meningsverschil loopt gemakkelijk uit op een verwijt. Of een goedbedoeld advies wordt gezien als betutteling. Je wilt je niet met elkaar bemoeien, maar je hebt wel met elkaar te maken.

Wacht niet te lang

Wacht niet te lang om je ouderschap gezamenlijk goed voort te zetten. Tijdig de juiste begeleiding helpt jullie om niet verstrikt te raken.

Ik ga samen met jullie in gesprek over het ouderschap. Hoe verliep het ouderschap voor de scheiding?

Welke verschillen zijn er en zijn er ook overeenkomsten? Met elkaar zoeken we naar een werkbare situatie, waarbij de ontwikkelingen van de kinderen centraal staat. Het is belangrijk om het ouderschap op een goede wijze voort te zetten, zodat de kinderen zich prettig voelen bij beide ouders.

Wat gaan we doen?

Na het kennismakingsgesprek, brengen we in kaart hoe het gaat met de kinderen. Wat gaat er goed en waar is extra aandacht voor nodig. We gaan in gesprek over de verschillen en de overeenkomsten van beide ouders. Daarnaast zullen er thema’s over communicatie aan de orde komen, zodat jullie beter begrijpen waar het gedrag van de ander en jezelf vandaan komt en hoe je hier met elkaar mee om kunt gaan.

Neem vrijblijvend contact met mij op

12 + 6 =